Przedszkole nr 2 w Koninie

Rekrutacja na rok szkolny 2025/2026
01-15.04.2025 r.

Czytaj więcej

Jadłospis

Śniadanie
8.30
Obiad
11.30
Podwieczorek    14.30 Skład posiłków, alergeny
poniedziałek

12.05.2025

Kakao na mleku, kanapka pszenno- żytnia z  żółtym serem i rzodkiewką,  bułka wieloziarnista z wędliną drobiową i papryką, herbata z cytryną, jabłko Żurek z kiełbasą drobiową, naleśniki z serem, tarta marchewka, kompot, gruszka Mleko, kanapka pszenno- żytnia z sałatą i jajkiem ze szczypiorkiem, banan ŚNIADANIE – Mleko 2 % 200g, kakao ( kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator), chleb pszenno-żytni 20 g (mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, woda, drożdże, sól), masło 82% 8 g, ser żółty, rzodkiewka, bułka wieloziarnista 20g ( mąka pszenna 750, woda, mąka żytnia720, mieszanka ziaren, drożdże ,sól, słód jęczmienny), masło 82% – 8g wędlina 15g, (filet z kurczaka, sól, syrop klonowy, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), papryka, cytryna, jabłko

OBIAD – Zupa: marchew 15g, pietruszka10g, seler10g, por 6g, cebula 10 g, ziemniaki 50 g, żur 20 g (mleko, mąka żytnia), ; kiełbasa 10g (gluten, jajko, soja, seler, gorczyca),  naleśniki (mąka pszenna, mleko, jaja, sól, olej), twaróg 50 g, marchewka 80g, owoce mrożone, gruszka

PODWIECZOREK – Mleko 2% 200g, chleb pszenno-żytni 20 g (mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, woda, drożdże, sól), masło 82% 8 g, sałata, jajko, szczypiorek, banan

wtorek

13.05.2025

Kawa mleczna, kanapka serwatkowa z masłem i miodem, kanapka żytnia z szynką wieprzową i papryką, herbata miętowa, pomarańcza Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym zabielana, zrazik mielony, ziemniaki puree z koperkiem, buraczki, sok owocowy Mleko, maślankowiec ŚNIADANIE  – Mleko 2% 200g, kawa ( jęczmień, żyto), chleb na serwatce (mąka pszenna 750- 52%, woda, serwatka w proszku, maślanka naturalna, mąka żytnia 720- 20%, płatki owsiane, drożdże), masło 82% – 8g, miód,  chleb żytni ( mąka żytnia 720- 62%, woda, otręby żytnie 2%, sól, słód jęczmienny), masło 82% – 8g, wędlina 20g (mięso wieprzowe, sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), papryka, mięta, pomarańcza

OBIAD – Zupa: marchew 15g, pietruszka10g, seler10g,por 6g, ziemniaki 20g,, ogórki kiszone 25g, mąka pszenna, śmietana 18%; mięso mielone drobiowe 70 g (bułka tarta, jajko, olej), ziemniaki 200 g, koperek 2 g, buraczki gotowane 150 g,  naturalny sok jabłkowy

PODWIECZOREK – Mleko 2% 200g, mąka pszenna, jaja, cukier, maślanka, proszek do pieczenia, mleko

środa

14.05.2025

Płatki kukurydziane na mleku, kanapka wieloziarnista z wędliną drobiową i pomidorem, herbata owocowa, pomarańcza Zupa fasolowa na wywarze mięsnym, ryż z mięsem i warzywami, kompot owocowy, banan Zapiekanka z bagietki z serem żółtym, herbata z cytryną, gruszka ŚNIADANIEMleko 2%- 200g,  płatki kukurydziane ( grys kukurydziany, cukier, sól, syrop, melasa), chleb wieloziarnisty 20 g (mąka pszenna, mąka żytnia, płatki zbóż), masło 82 %- 8g,  wędlina drobiowa (filet z indyka, udko z indyka, sól, syrop klonowy, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), pomidor, pomarańcza

OBIAD – Zupa: skrzydło z indyka 15 g, marchew 15g, pietruszka10g, seler10g,por 6g, fasolka duży jaś 20g, filet drobiowy 70 g, papryka, pieczarki, marchewka, groszek, ryż 150 g, owoce mrożone, banan

PODWIECZOREK – Mleko 2 % 200g, bagietka 20 g ( mąka pszenna 500 ( 67%) , mąka żytnia 720, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier), żółty ser, cytryna, gruszka

czwartek

15.05.2025

ŚNIADANIE SAMODZIELNE
kawa mleczna, chleb orkiszowy, chleb serwatkowy, masło, twarożek, szczypiorek, wędlina drobiowa, ogórek zielony, herbata miętowa, gruszka
Zupa meksykańska z mięsem wieprzowo-wołowym, pyzy drożdżowe z jogurtem owocowym, kompot, banan Kakao na mleku, parówki z szynki z ketchupem, kanapka pszenno-żytnia z masłem, jabłko ŚNIADANIE – Mleko 2 % 200g, kawa ( jęczmień, żyto), chleb orkiszowy (mąka pszenna, mąka orkiszowa, ziarna zbóż), chleb na serwatce (mąka pszenna 750- 52%, woda, serwatka w proszku, maślanka naturalna, mąka żytnia 720- 20%, płatki owsiane, drożdże), masło 82% – 8g, ser biały, śmietana 18%, szczypiorek, wędlina drobiowa (filet z indyka, udko z indyka, sól, syrop klonowy, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), ogórek zielony, mięta, jabłko

OBIAD – Zupa: mięso wołowe 15 g, mięso wieprzowe 15 g,  marchew 15g, pietruszka10g, seler10g,por 6g, kukurydza konserwowa, fasolka czerwona z puszki, koncentrat pomidorowy,  papryka czerwona, pyzy (mleko, jajko, mąka pszenna), sos twarogowo 30g-jogurtowy 30g (mleko), truskawki 20g, owoce mrożone, banan

PODWIECZOREK – Mleko 2%- 200g,  kakao ( kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator), parówka 40 g (mleko, laktoza, seler, gorczyca), ketchup, chleb pszenno-żytni 20 g (mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, woda, drożdże, sól), masło 82% 8 g, jabłko

piątek

16.05.2025

Kakao na mleku, kanapka żytnia z pasztetem własnej produkcji, kanapka serwatkowa z wędliną, ogórek kiszony, czerwona papryka, gruszka Czerwony barszczyk z makaronem, miruna smażona, ziemniaki z koperkiem, surówka z młodej kapusty i marchewki, kompot owocowy, pomarańcza Kisiel owocowy, rogalik z masłem, banan ŚNIADANIEMleko 2%- 200g, kakao ( kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator),  chleb żytni ( mąka żytnia 720- 62%, woda, otręby żytnie 2%, sól, słód jęczmienny), masło 82% – 8g, pasztet: wątróbka drobiowa 20 g, filet z kurczaka 50 g, cebula, przyprawy, chleb na serwatce (mąka pszenna 750- 52%, woda, serwatka w proszku, maślanka naturalna, mąka żytnia 720- 20%, płatki owsiane, drożdże), masło 82% – 8g , wędlina 20g (filet z indyka, sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), ogórek kiszony, czerwona papryka, gruszka

OBIAD – Zupa: marchew 15g, pietruszka10g, seler10g,por 6g, buraczki czerwone 20g, mąka pszenna, śmietana 18%, makaron (pszenica durum), filet z miruny 150 g, sól, pieprz, olej, cytryna, panierka (bułka tarta, mąka pszenna, jajko), ziemniaki 200g, koperek 2 g, kapusta młoda 50g, marchewka, owoce mrożone, pomarańcza

PODWIECZOREK – owoce mrożone, skrobia,  cukier, rogalik (mąka pszenna 500, mąka żytnia 720, mak, olej rzepakowy drożdże, cukier, sól), masło 82 % – 8g, banan

Do picia przez cały dzień podawana jest woda z dozowników; dżemy, pasty, koktajle i ciasta przygotowywane są w naszej kuchni