Przedszkole nr 2 w Koninie

Rekrutacja na rok szkolny 2025/2026
Uwaga! Zmiana terminów!

Czytaj więcej

Jadłospis

Śniadanie
8.30
Obiad
11.30
Podwieczorek    14.30 Skład posiłków, alergeny
Poniedziałek

24.03.2025

Mleko, kanapka serwatkowa z wędliną i ogórkiem zielonym, kanapka żytnia z twarożkiem i rzodkiewką, herbata, marchewka surowa Krem ziemniaczany na wywarze warzywnym z natką pietruszki, makaron z mięsem z indyka i warzywami, sok naturalny, banan Kakao na mleku, kanapka pszenno- żytnia z pastą jajeczną i szczypiorkiem,  jabłko ŚNIADANIE – Mleko 2 % 200g, chleb na serwatce (mąka pszenna 750- 52%, woda, serwatka w proszku, maślanka naturalna, mąka żytnia 720- 20%, płatki owsiane, drożdże), masło 82% 8 g, wędlina 15g, (filet z kurczaka, sól, syrop klonowy, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), ogórek zielony,  chleb żytni ( mąka żytnia 720- 62%, woda, otręby żytnie 2%, sól, słód jęczmienny), masło 82% – 8g, ser biały 15g, śmietana 18%, rzodkiewka, marchewka

OBIAD – Zupa: ziemniaki 40 g, marchew 15g, pietruszka10g, seler10g,por 6g; natka pietruszki 2 g,  makaron 100 g (pszenica durum), filet z indyka 50 g, pieczarki, papryka, marchew, groszek zielony, naturalny sok jabłkowy, banan

PODWIECZOREK – Mleko 2 % 200g, kakao (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator) chleb pszenno-żytni 20 g (mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, woda, drożdże, sól), masło 82% 8 g,  jajko, majonez, szczypiorek, jabłko

Wtorek

25.03.2025

Kawa mleczna, kanapka żytnia z pastą z soczewicy i warzyw, kanapka pszenno-żytnia z wędliną wieprzową i papryką czerwoną, herbata miętowa, gruszka Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony wieprzowy smażony, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy, banan Mleko, bułka pszenna z masłem i dżemem jagodowym ŚNIADANIE  – Mleko 2% 200g, kawa ( jęczmień, żyto),  chleb żytni ( mąka żytnia 720- 62%, woda, otręby żytnie 2%, sól, słód jęczmienny), masło 82% – 8g, soczewica, marchewka, papryka, chleb pszenno-żytni 20 g (mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, woda, drożdże, sól), masło 82% 8 g,  wędlina 15 g (mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, cukier, przyprawy, warzywa suszone, ekstrakty z przypraw), papryka czerwona, mięta, gruszka

OBIAD – Zupa: marchew 20g, pietruszka10g, seler10g, por 6g, koncentrat pomidorowy 10g, śmietana 18%,  ryż 20g, łopatka wieprzowa 50 g, jajko, mąka pszenna, ziemniaki 200 g, ogórek zielony, śmietana 18%, jogurt naturalny 2%, owoce mrożone, banan

PODWIECZOREK – Mleko 2 % , bułka pszenna 20 g ( mąka pszenna 500 ( 67%) , mąka żytnia 720, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier), masło 82 %- 8g, jagody mrożone, skrobia,  cukier

Środa

26.03.2025

Płatki kukurydziane na mleku, kanapka wieloziarnista  z serem żółtym, pomidorem, herbata owocowa Zupa chłopska na wywarze mięsnym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym, kasza pęczak, ogórek kiszony, kompot, jabłko Kefir owocowy, wafle zbożowo-ryżowe, gruszka ŚNIADANIE – Mleko 2%- 200g, płatki kukurydziane ( grys kukurydziany), masło 82 %- 8g, chleb wieloziarnisty 20g ( mąka pszenna 750, woda, mąka żytnia720, mieszanka ziaren 16%, drożdże ,sól, słód jęczmienny, słonecznik, siemię lniane, sezam) ser żółty 20g, pomidor

OBIAD – Zupa: ziemniaki 15g, kapusta 10 g, makaron 10 g (pszenica durum), skrzydło z indyka, marchew 15g, pietruszka10g, seler10g, por 6g; mięso z łopatki 30 g, mięso z indyka 40 g, jajka bułka czerstwa pszenna (mąka pszenna, drożdże, woda), bułka tarta, koper 2 g, koncentrat pomidorowy, kasza pęczak 150 g, ogórek kiszony, owoce mrożone, jabłko

PODWIECZOREKowoce porzeczkowe, kefir naturalny 100 g, owoce, cukier, mleko 2 % 100g, wafle (mąka pszenna, mąka ryżowa, olej rzepakowy, sól morska), gruszka

Czwartek

27.03.2025

SAMODZIELNE

Kawa inka z mlekiem, kanapka serwatkowa, bułka wieloziarnista, masło, wędlina drobiowa, serek wiejski, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną

Zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbasą z fileta, pierogi leniwe, marchew tarta z ananasem i brzoskwinią, kompot owocowy Kakao,

Kanapka pszenno-żytnia z masłem i pasztetem własnej produkcji, jabłko

ŚNIADANIE  – Mleko 2% 200g, kawa ( jęczmień, żyto),  chleb na serwatce (mąka pszenna 750- 52%, woda, serwatka w proszku, maślanka naturalna, mąka żytnia 720- 20%, płatki owsiane, drożdże), bułka wieloziarnista 20g (mąka pszenna 750, woda, mąka żytnia720, mieszanka ziaren 16%, drożdże ,sól, słód jęczmienny, słonecznik, siemię lniane, sezam), masło 82%, wędlina 15g, (filet z kurczaka, sól, syrop klonowy, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), serek wiejski 15g, sałata, rzodkiewka, cytryna

OBIAD – Zupa: marchew 15g, pietruszka10g, seler10g,por 6g, ziemniaki 50 g, cebula 2 g, fasola 20 g, kiełbasa (filet z kurczaka, sól, cukier, przyprawy, warzywa suszone, ekstrakty z przypraw), twaróg 100 g, (jajko, mąka pszenna, mleko), marchew 80 g, ananas 15 g, brzoskwinia 15 g, owoce mrożone

PODWIECZOREK – Mleko 2 % 200g, kakao (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator), chleb pszenno-żytni 20 g (mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, woda, drożdże, sól), masło 82% 8 g, pasztet: wątróbka drobiowa 20 g, filet z kurczaka 50 g, cebula, przyprawy, jabłko

Piątek

28.03.2025

Kawa Inka na mleku, kanapka z sałatą, jajkiem i pomidorem, kanapka żytnia z wędliną i rzodkiewka, herbata z miodem Rosół z lanym ciastem na wywarze mięsnym z natką pietruszki, ryba smażona, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, banan Herbata miętowa, panna cotta z musem truskawkowym ŚNIADANIE – Mleko 2% 200g, kawa ( jęczmień, żyto),  chleb zwykły 20 g (mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, drożdże, sól), masło 82%, sałata, jajko, pomidor, chleb żytni ( mąka żytnia 720- 62%, woda, otręby żytnie 2%, sól, słód jęczmienny), masło 82% – 8g, wędlina 15g, (filet z kurczaka, sól, syrop klonowy, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), rzodkiewka, miód

OBIAD – Zupa: skrzydło z indyka, marchew 15g, pietruszka10g, seler10g,por 6g, natka pietruszki 2 g, lane ciasto: mleko 2%, mąka pszenna, jajko, sól, filet z miruny 150 g, sól, pieprz, olej, cytryna, panierka (bułka tarta, mąka pszenna, jajko), ziemniaki 200g, koperek 2 g, kapusta kiszona 50g, banan

PODWIECZOREK – Mleko 2 % 200g, śmietana 18%, cukier, żelatyna, truskawki mrożone