Posiłek

Poniedziałek
(19.04)

Wtorek
(20.04)
Środa
(21.04)
Czwartek
(22.04)
Piątek
(23.04)

Śniadanie
(8:30-9:00)

Mleko, chleb gryczany z szynka drobiową i papryką, kanapka z sałatą
 i jajkiem, marchewka do chrupania, herbata z cytryną

Kawa mleczna, chleb ze słonecznikiem, serem żółtym, szczypiorkiem, bułka z polędwica
 i ogórkiem kiszonym, jabłko, herbata
Zupa mleczna budyniowa, chleb
z serwatka, szynką, ogórkiem zielonym, herbata malinowa
Mleko, chleb kołodziej
z twarożkiem
 i rzodkiewką, rogalik z dżemem własnej roboty, naturalny sok owocowy, herbata z cytryną
Kakao, bułka
 z wędliną drobiową
 i pomidorem, kanapka żytnia
z pastą wielowarzywną, suszone owoce, herbata z miodem

Obiad
(11:30-12:00)

Zupa wielowarzywna, spaghetti z sosem pomidorowym
 i bazylią, ogórek zielony, kompot, banan
Zupa wiejska
 z pomidorami
i kiełbasą, naleśniki z musem jabłkowym, surówka z marchewki i selera, naturalny sok jabłkowo- porzeczkowy
Pomidorowa
z ryżem, pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym, ziemniaki, wiosenna sałatka, lemoniada cytrynowa
Zupa z soczewicy, gulasz z indyka
z warzywami, kasza pęczak, tarte buraczki, kompot, kiwi
Wiedeńska, ryba
z pieca, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego i papryki, koktajl owocowy

Podwieczorek (14:30-15:00)

Serek waniliowy, bagietka z masłem, herbata owocowa Koktajl mleczno- jogurtowy
 z owocami, wafle ryżowe, herbata

Mleko, bułka wieloziarnista
z pastą jajeczną, jabłko

Kawa, kanapka
 z sałatą i wędliną, sałatka pomidorowa
Galaretka
z truskawkami i bitą śmietaną