Przedszkole nr 2 w Koninie

Jadłospis

Śniadanie 8:30 Obiad 11:30 Podwieczorek 14:30 Skład posiłków, alergeny
 

PONIEDZIAŁEK 03.11.2025   

 

Mleko,

chleb serwatkowy , bułka wieloziarnista, masło, wędlina wieprzowa, dżem owocowy, pomidor , sałata

herbata z cytryną

jabłko

Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym , zabielana
z natką, pierogi leniwe
z masłem i cukrem

kompot owocowy

marchew tarta

gruszka

Kawa mleczna

chleb pszenno- żytni
z masłem, jajkiem, rzodkiewką

pomarańcza

ŚNIADANIE- Mleko2% 200g,chleb serwatkowy(mąka pszenna ,woda ,sól, maślanka , kultury bakterii)  bułka wieloziarnista 40 g,(mąka pszenna ,woda, mąka żytnia 720, mieszanka ziaren, słód jęczmienny, sól), masło 82%-8g,wędlina 15g( szynka, sól, syrop klonowy cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), dżem (owoce mrożone, skrobia ziemniaczana, cukier), pomidor, sałata, jabłko, herbata

OBIAD-Zupa (marchew ,pietruszka ,seler, kalafior,  brokuł por ,cebula, przyprawy naturalne ,sól , natka ziemniaki) śmietana 18%, mąka pszenna, twaróg śmietankowy, mąka pszenna, jaja, masło, cukier, gruszka, marchew, olej

PODWIECZOREK-mleko 2%, kawa (jęczmień, żyto), chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia, drożdze, sól), masło 82% 8g, jajko, rzodkiewka, pomarańcza

WTOREK 04.11..2025

Kasza manna na mleku,

chleb wieloziarnisty z masłem, wędliną  , papryką

herbata owocowa

 

Czerwony barszczyk na  wywarze warzywnym
z makaronem, zabielany,

potrawka z indyka z kaszą bulgur, ogórek słodko-kwaśny,

kompot owocowy

banan

Kawa mleczna

chleb serwatkowy z pastą
z makreli i szczypiorku,

chleb z masłem

ŚNIADANIE-Mleko2% 200ml,kasza manna, cukier, chleb wieloziarnisty(mąka pszenna, mąka żytnia 720,mieszanka ziaren, słód jęczmienny, drożdże), wędlina(filet z indyka 96%, sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu, papryka, herbata owocowa(hibiskus, malina, jabłko)

OBIAD-zupa(buraczki czerwone, ocet jabłkowy, marchew, pietruszka, pora, seler ,śmietana 18%, makaron(pszenica durum),  filet z indyka 50g, kasza bulgur, ogórek zielony ,kompot- owoce mrożone, cukier, banan

PODWIECZOREK-mleko 2% 200ml, kawa(jęczmień, żyto) ,chleb serwatkowy( drożdże, mąka pszenna , maślanka  , woda , kultury bakterii) ,  makrela, przyprawy, szczypiorek, koncentrat pomidorowy, masło 82%-8 g

ŚRODA 05.11.2025 Kakao na mleku

chleb  orkiszowy, chleb pszenno-żytni, pomidor, twarożek ze szczypiorem, wędlina drobiowa ,

marchewka

herbata z miodem

Krem pieczarkowy na wywarze warzywnym, makaron z warzywami

sok naturalny

Jogurt owocowy,

rogalik z masłem

ŚNIADANIE-kakao ciemne,mleko2%  200 ml ,masło 82%,chleb orkiszowy(mąka pszenna, mąka orkiszowa, słód jęczmienny, drożdże, sól)  wędlina(filet z indyka 96%, sól przyprawy naturalne, azotyn sodu) , twaróg  , marchew ,miód.
Obiad
–pieczarki, marchew, pietruszka, por, ziemniaki, olej rzepakowy, śmietanka 18%,mąka pszenna, makaron(pszenica durum) , cukinia , bakłażan, kukurydza, papryka czerwona, groszek zielony, sok naturalny,

PODWIECZOREK-mleko 2% 200 ml, jogurt naturalny, owoce mrożone cukier, rogalik (mąka pszenna 550,  drożdże, woda),masło 82% -8 g .

CZWARTEK
06.11.2025
Płatki kukurydziane na mleku

chleb wieloziarnisty, masło

szynka, sałata , ogórek zielony,  herbata owocowa

 

Rosół drobiowy
z makaronem,

kotlet  drobiowy panierowany z ziemniakami

marchewka oprószana, sok naturalny,

Kakao na mleku

bułka z masłem, miodem naturalnym

mandarynka

ŚNIADANIE-Mleko 2%,masło 82%,płatki kukurydziane  , chleb wieloziarnisty (mąka pszenna, mąka wieloziarnista, ziarna zbóż), szynka wiejska(szynka 96%,przyprawy naturalne)

OBIAD-skrzydło z indyka, marchewka, pietruszka, pora, filet drobiowy , bułka tarta , olej , jajka, sok naturalny, makaron (pszenica durum)

PODWIECZOREK mleko 2% , 200ml, kakao ciemne , miód naturalny , bułka pszenna 40 g (pszenna mąka, woda, drożdże, cukier, sól, olej, polepszacz do pieczywa), mandarynka

PIĄTEK
07.11.2025
Kawa mleczna; bagietka, chleb razowy ze słonecznikiem; masło; wędlina drobiowa , papryka, rzodkiewka, ser żółty, mięta, banan Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym z ryżem zabielana; medalion z ryby pieczony w piecu, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy, jabłko Budyń z musem owocowym ŚNIADANIE-Mleko 2%, masło 82% 8 g, kawa  (jęczmień,żyto) chleb razowy (mąka pszenna, mąka razowa, woda, drożdze, sól, mak), bagietka(mąka pszenna, drożdże ,sól, woda ) , papryka ,rzodkiewka banan, wędlina(filet z indyka 96%,sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu)
OBIAD – koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, ryż, bułka tarta, marchew, seler, pietruszka, por, dorsz, olej, kapusta kiszona, owoce mrożone, jabłko

PODWIECZOREK – budyń (mleko 2%, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, aromat), owoce mrożone, cukier