| Śniadanie 8:30 | Obiad 11:30 | Podwieczorek 14:30 | Skład posiłków, alergeny | |
|
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025
|
Mleko,
chleb serwatkowy , bułka wieloziarnista, masło, wędlina wieprzowa, dżem owocowy, pomidor , sałata herbata z cytryną jabłko |
Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym , zabielana z natką, pierogi leniwe z masłem i cukrem kompot owocowy marchew tarta gruszka |
Kawa mleczna
chleb pszenno- żytni pomarańcza |
ŚNIADANIE- Mleko2% 200g,chleb serwatkowy(mąka pszenna ,woda ,sól, maślanka , kultury bakterii) bułka wieloziarnista 40 g,(mąka pszenna ,woda, mąka żytnia 720, mieszanka ziaren, słód jęczmienny, sól), masło 82%-8g,wędlina 15g( szynka, sól, syrop klonowy cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu), dżem (owoce mrożone, skrobia ziemniaczana, cukier), pomidor, sałata, jabłko, herbata
OBIAD-Zupa (marchew ,pietruszka ,seler, kalafior, brokuł por ,cebula, przyprawy naturalne ,sól , natka ziemniaki) śmietana 18%, mąka pszenna, twaróg śmietankowy, mąka pszenna, jaja, masło, cukier, gruszka, marchew, olej PODWIECZOREK-mleko 2%, kawa (jęczmień, żyto), chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia, drożdze, sól), masło 82% 8g, jajko, rzodkiewka, pomarańcza |
| WTOREK 04.11..2025 |
Kasza manna na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, wędliną , papryką herbata owocowa
|
Czerwony barszczyk na wywarze warzywnym potrawka z indyka z kaszą bulgur, ogórek słodko-kwaśny, kompot owocowy banan |
Kawa mleczna chleb serwatkowy z pastą chleb z masłem |
ŚNIADANIE-Mleko2% 200ml,kasza manna, cukier, chleb wieloziarnisty(mąka pszenna, mąka żytnia 720,mieszanka ziaren, słód jęczmienny, drożdże), wędlina(filet z indyka 96%, sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu, papryka, herbata owocowa(hibiskus, malina, jabłko)
OBIAD-zupa(buraczki czerwone, ocet jabłkowy, marchew, pietruszka, pora, seler ,śmietana 18%, makaron(pszenica durum), filet z indyka 50g, kasza bulgur, ogórek zielony ,kompot- owoce mrożone, cukier, banan PODWIECZOREK-mleko 2% 200ml, kawa(jęczmień, żyto) ,chleb serwatkowy( drożdże, mąka pszenna , maślanka , woda , kultury bakterii) , makrela, przyprawy, szczypiorek, koncentrat pomidorowy, masło 82%-8 g |
| ŚRODA 05.11.2025 | Kakao na mleku
chleb orkiszowy, chleb pszenno-żytni, pomidor, twarożek ze szczypiorem, wędlina drobiowa , marchewka herbata z miodem |
Krem pieczarkowy na wywarze warzywnym, makaron z warzywami
sok naturalny |
Jogurt owocowy,
rogalik z masłem |
ŚNIADANIE-kakao ciemne,mleko2% 200 ml ,masło 82%,chleb orkiszowy(mąka pszenna, mąka orkiszowa, słód jęczmienny, drożdże, sól) wędlina(filet z indyka 96%, sól przyprawy naturalne, azotyn sodu) , twaróg , marchew ,miód. Obiad –pieczarki, marchew, pietruszka, por, ziemniaki, olej rzepakowy, śmietanka 18%,mąka pszenna, makaron(pszenica durum) , cukinia , bakłażan, kukurydza, papryka czerwona, groszek zielony, sok naturalny, PODWIECZOREK-mleko 2% 200 ml, jogurt naturalny, owoce mrożone cukier, rogalik (mąka pszenna 550, drożdże, woda),masło 82% -8 g . |
| CZWARTEK 06.11.2025 |
Płatki kukurydziane na mleku
chleb wieloziarnisty, masło szynka, sałata , ogórek zielony, herbata owocowa
|
Rosół drobiowy z makaronem, kotlet drobiowy panierowany z ziemniakami marchewka oprószana, sok naturalny, |
Kakao na mleku
bułka z masłem, miodem naturalnym mandarynka |
ŚNIADANIE-Mleko 2%,masło 82%,płatki kukurydziane , chleb wieloziarnisty (mąka pszenna, mąka wieloziarnista, ziarna zbóż), szynka wiejska(szynka 96%,przyprawy naturalne)
OBIAD-skrzydło z indyka, marchewka, pietruszka, pora, filet drobiowy , bułka tarta , olej , jajka, sok naturalny, makaron (pszenica durum) PODWIECZOREK mleko 2% , 200ml, kakao ciemne , miód naturalny , bułka pszenna 40 g (pszenna mąka, woda, drożdże, cukier, sól, olej, polepszacz do pieczywa), mandarynka |
| PIĄTEK 07.11.2025 |
Kawa mleczna; bagietka, chleb razowy ze słonecznikiem; masło; wędlina drobiowa , papryka, rzodkiewka, ser żółty, mięta, banan | Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym z ryżem zabielana; medalion z ryby pieczony w piecu, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy, jabłko | Budyń z musem owocowym | ŚNIADANIE-Mleko 2%, masło 82% 8 g, kawa (jęczmień,żyto) chleb razowy (mąka pszenna, mąka razowa, woda, drożdze, sól, mak), bagietka(mąka pszenna, drożdże ,sól, woda ) , papryka ,rzodkiewka banan, wędlina(filet z indyka 96%,sól, cukier, przyprawy naturalne, azotyn sodu) OBIAD – koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, ryż, bułka tarta, marchew, seler, pietruszka, por, dorsz, olej, kapusta kiszona, owoce mrożone, jabłko PODWIECZOREK – budyń (mleko 2%, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, aromat), owoce mrożone, cukier |
